Education

sfp چیست ؟

sfp 1.25 bidi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

sfp یا ماژول نوری چیست ؟

ماژول sfp ماژولی است که اطلاعات را از طریق یک کابل فیبر نوری به جای سیم برق منتقل و دریافت می کند. رسانه ای که برای انتقال سیگنال ها از یک سر به سر دیگر استفاده می شود ، یک پرتو نور است که اغلب به عنوان پرتو لیزر نامیده می شود. برعکس ، سیم الکتریکی از جریان الکتریکی به عنوان رسانه ای برای انتقال سیگنال ها استفاده می کند. ارتباطات فیبر نوری چشم انداز دنیای شبکه را کاملاً تغییر داده است. این شبکه های پرسرعت و انتقال داده های کارآمد و قابل اعتماد را فعال کرده است. همه شبکه های فیبر نوری از فرستنده های نوری استفاده می کنند که ماژول های قابل تعویض داغ وصل شده به تجهیزات ارتباطی هستند.

انواع گیرنده های نوری توسعه یافته اند و در حال حاضر در شبکه های مختلف در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرند. این مقاله بینشی راجع به انواع مختلف گیرنده های نوری ، برنامه هایی که می توانند از گیرنده های نوری استفاده کنند ، ارائه می دهد و همچنین نحوه استفاده از گیرنده های نوری CBO-IT با تجهیزات ارتباطی چندین تولید کننده تجهیزات اصلی (OEM) را توضیح می دهد. بیایید با درک عمیق اصول یک فرستنده و گیرنده نوری شروع کنیم.

ماژول فیبر نوری چیست؟

همانطور که قبلاً ذکر شد ، گیرنده نوری یک ماژول رابط است که برای اتصال کابل فیبر نوری به تجهیزات ارتباطی استفاده می شود. یک فرستنده گیرنده نوری از طراحی قابل تعویض داغ استفاده می کند تا بتوان آن را به برق متصل کرد و بدون خاموش کردن آن از تجهیزات ارتباطی بیرون کشید. شکل 1 یک بلوک دیاگرام اساسی از یک فرستنده گیرنده نوری را نشان می دهد که عملکرد آن را نشان می دهد. یک فرستنده و گیرنده نوری دارای یک فرستنده و گیرنده است که ماژول را برای فعال کردن ارتباط دو طرفه در خود جای داده است.

به طور مشابه ، در طرف دیگر ، یک فرستنده گیرنده مشابه نصب شده است که چرخه ارتباط را تکمیل می کند. یک فرستنده گیرنده نوری منبع نور را نیز در خود جای داده است. برای فرستنده های نوری بسیار دقیق ، منبع نور یک پرتو لیزر است. پرتوهای لیزر پراکندگی بسیار کمی را ارائه می دهند ، بنابراین برای ارتباط روی کابل های فیبر نوری سینگل مفید هستند. از طرف دیگر ، منبع نور LED برای ارتباط روی کابل های فیبر نوری مالتی مد استفاده می شود زیرا کابل فیبر نوری مالتی مد می تواند نور پراکنده را تحمل کند. طول موج مورد استفاده برای ارتباط فیبر نوری بین 850 نانومتر تا 1550 نانومتر است. در بخش بعدی ، ما در مورد عوامل مختلف شکل موجود در فرستنده های نوری بحث خواهیم کرد.

چه نوع فرستنده گیرنده های نوری موجود است؟

انواع مختلفی از گیرنده های نوری در بازار موجود است. فرستنده های نوری را می توان بر اساس عوامل زیادی طبقه بندی کرد ، از جمله:

شکل  (ابعاد فیزیکی)
پهنای باند (100 مگابیت بر ثانیه ، 1 گیگابیت بر ثانیه ، 10 گیگابیت بر ثانیه ، 40 گیگابیت بر ثانیه ، 100 گیگابیت بر ثانیه و غیره)
شبکه های قابل استفاده  (کانال فیبر ، اترنت ، InfiniBand و غیره)

اجازه دهید طبقه بندی فرستنده های نوری را بر اساس ضریب شکل مطالعه کنیم. فرستنده های نوری به صورت مدل های  عمده در دسترس هستند:

مبدل رابط گیگابیتی که معمولاً GBIC نامیده می شود.
Pluggable با فرم کوچک ، که معمولاً به عنوان SFP نامیده می شود.
Pluggable Quad Small Form-Factor ، معمولاً به عنوان QSFP نامیده می شود.
C Form-Factor Pluggable ، که معمولاً به آن CFP گفته می شود.

مبدل رابط گیگابیتی (GBIC)

فرستنده و گیرنده GBIC برای اولین بار در سال 1990 توسط کمیته Small Form-Factor (کمیته SFF) معرفی و استاندارد شد. دلیل اصلی توسعه چنین فرستنده گیرنده ، امکان استفاده از کابل های فیبر نوری برای اتصال دو یا چند دستگاه ارتباطی و ایجاد پهنای باند بیشتر و ارتباط مستقیم در فاصله بیشتر بود. فرستنده گیرنده GBIC معمولاً تا 1Gbps پهنای باند دو طرفه را در یک پیوند واحد ارائه می دهد ، اگرچه سرعت آن تا 2.5Gbps آزمایش شده است.

فرستنده گیرنده GBIC معمولاً از اتصال SC برای خاتمه کابل فیبر نوری استفاده می کند. فرستنده گیرنده ها نیز برای 1000BASE-T در دسترس هستند تا کابل های مسی جفت پیچ خورده را خاتمه دهند. یکی از ویژگی های اصلی GBIC این است که قابلیت تعویض داغ را دارد ، یعنی نیازی به خاموش کردن تجهیزات ارتباطی برای قرار دادن یا حذف GBIC نیست. این به شبکه ارتباطی اجازه می دهد با وجود پیوندهای جدیدی که به آن اضافه شده است ، همیشه روشن باشد.

شکل 1 یک فرستنده گیرنده GBIC معمولی را نشان می دهد. ابعاد فرستنده و گیرنده GBIC که توسط سند استاندارد SFF تعریف شده است 57.15mm x 12.01mm x 30.48mm (L x H x W) است. شکاف GBIC در تجهیزات ارتباطی نیز با در نظر گرفتن ابعاد ذکر شده طراحی شده است.

ماژول اتصال  کوچک (SFP)

فرستنده و گیرنده SFP گام بعدی در توسعه گیرنده های فیبر نوری بود ، این نیز به عنوان استاندارد توسط کمیته SFF در سال 2001 توسعه یافت. فرستنده گیرنده SFP در مقایسه با مدل قبلی خود از نظر اندازه بسیار کوچکتر است. اندازه شکاف SFP در تجهیزات ارتباطی تا حدی قابل مقایسه با پورت اترنت معمولی الکتریکی است. ابعاد داده شده در سند استاندارد کمیته SFF در جدول 1 آورده شده است.

پارامترمقدار
Transceiver Width, Front13.7 mm
Transceiver Height, Front8.6 mm
Transceiver Width, Rear13.4 mm
Transceiver Height, Rear8.5 mm
Transceiver Overall Length56.5 mm

لازم به ذکر است که انواع مختلفی از SFP برای پشتیبانی از پهنای باند بیشتر با استفاده از فاکتور فرم مشابه توسعه یافته است. SFP+ یک فرستنده گیرنده است که از پیوند دو طرفه 10Gbps پشتیبانی می کند ، به طور مشابه QSFP+ از پیوندهای تا 40Gbps با اندازه کمی بزرگتر از SFP و SFP+ پشتیبانی می کند.

Quad Small Form-Factor Pluggable (QSFP)

گیرنده های گیرنده QSFP+ (Quad Small Form-Factor Pluggable) بیشترین استفاده از گیرنده های گیرنده اترنت 40 گیگابیت بر ثانیه هستند. در ابتدا استاندارد QSFP برای پشتیبانی از کانالهای 4 * 1 گیگابیت بر ثانیه بر روی یک فرستنده گیرنده توسعه داده شد و بعداً این فناوری معرفی شد تا به کانالهای 4 * 10 گیگابیت بر ثانیه اجازه دهد که ظرفیت پیوند 40 گیگابیت بر ثانیه را فراهم کند. فرستنده گیرنده های QSFP+ جمع و جور هستند و پشتیبانی فوق العاده ای از پیوندهای مسافت طولانی ارائه می دهند. شکل 1 یک فرستنده گیرنده QSFP+ 40 گیگابیت بر ثانیه را نشان می دهد. فرستنده گیرنده های QSFP+ همچنین می توانند از کانال فیبر و ترافیک Infiniband پشتیبانی کنند. گیرنده های QSFP+ به طور گسترده ای در مراکز داده برای انتقال ترافیک اترنت 40 گیگابیت بر ثانیه ، کانال فیبر 10G یا Infiniband QDR مستقر شده اند.

پیشروترین تولیدکنندگان تجهیزات اصلی مانند Cisco ، HP و Juniper دارای طیف گسترده ای از تجهیزات شبکه هستند که از گیرنده های اترنت 40 گیگابیت بر ثانیه و فرستنده های QSFP+ پشتیبانی می کند.

C Form-Factor Pluggable (CFP)

برای برآوردن تقاضای روزافزون برای ارتباطات با سرعت بالاتر ، مهندسان روی توسعه فرستنده گیرنده ای کار کردند که می تواند 100 گیگابیت بر ثانیه و پهنای باند بالاتر را پشتیبانی کند. در سال 2009 ، CFP MSA با فرستنده و گیرنده استاندارد جدیدی به نام CFP عرضه شد که می تواند از ترافیک 100 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی کند. شکل 3 نشان دهنده یک ماژول CFP با ابعاد 144.8 میلی متر در 82 میلی متر در 13.6 میلی متر (LxWxH) است.

یک فرستنده گیرنده CFP از طول پیوند تا 10 کیلومتر بر روی کابل فیبر نوری تک حالته و تا 150 متر بر روی کابل فیبر نوری چند حالته بهینه سازی شده با لیزر پشتیبانی می کند.

انواع گیرنده های گیرنده CFP نیز به عنوان استانداردها توسعه یافته اند ، CFP2 تا 200Gbps با ضریب شکل کوچکتر و CFP4 تا 100Gbps با ضریب فرم مشابه گیرنده های SFP پشتیبانی می کند.

از فرستنده گیرنده نوری در چه برنامه هایی می توان استفاده کرد؟

فرستنده های نوری برای تعداد زیادی از شبکه ها استفاده می شود و معمولاً مستقل از پروتکل هستند. فرستنده های نوری دستگاه های لایه فیزیکی هستند و هدف آنها فقط ارسال و دریافت داده ها در قالب پالس های نوری است. این پالس های نوری سپس به بیت تبدیل شده و به تجهیزات ارتباطی ارائه می شوند. کاربردهای اصلی گیرنده های نوری عبارتند از:

  • Ethernet
  • Fibre Channel
  • InfiniBand
  • SDH/SONET

اترنت پرکاربردترین فناوری شبکه است. تقریباً هر شبکه داده از اترنت به عنوان فناوری اصلی خود استفاده می کند. فن آوری دیگری که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد کانال فیبر است که در درجه اول برای شبکه های ذخیره سازی استفاده می شود. کانال فیبر از فرستنده های نوری سفارشی برای پشتیبانی از پروتکل کانال فیبر و سرعتهای متفاوت از استانداردهای اترنت استفاده می کند. به عنوان مثال ، فرستنده های نوری اترنت با پهنای باند 1 گیگابیت بر ثانیه ، 10 گیگابیت بر ثانیه ، 40 گیگابیت بر ثانیه و 100 گیگابیت بر ثانیه در دسترس هستند در حالی که فرستنده های نوری کانال فیبر با سرعت 4 گیگابیت بر ثانیه ، 8 گیگابیت بر ثانیه ، 16 گیگابیت بر ثانیه ، 32 گیگابیت بر ثانیه و غیره در دسترس هستند.

فرستنده های نوری InfiniBand در شبکه های خاصی که از پروتکل InfiniBand استفاده می شود نیز استفاده می شود. فرستنده های نوری QSFP از InfiniBand پشتیبانی می کنند. دیگر گیرنده های کمتر مورد استفاده ، فرستنده های نوری SDH/SONET هستند که در شبکه های نوری فعال استفاده می شوند. اینها ارتباط سریعتر را بر روی کابلهای فیبر نوری در یک شبکه در مقیاس بزرگ که می تواند در یک منطقه فیزیکی و جغرافیایی وسیع پخش شود ، امکان پذیر می سازد. SDH/SONET همچنین انتقال چند پروتکل را فعال می کند.

آیا ماژول فیبر نوری اریونت با سایر برندهای موجود در بازار سازگار است؟

ماژول sfp تجهیزات مبتنی بر استانداردها با ضریب فرم ، تنظیمات پین و سایر پارامترهای الکتریکی و نوری دقیقاً برای هر تولید کننده یکسان هستند. استفاده از ماژول  نوری سازنده تجهیزات با تجهیزات ضروری نیست ، بلکه می توان از هر فرستنده نوری استاندارد استفاده کرد. فرستنده های نوری اریونت طیف گسترده ای از انتخاب ها را ارائه می دهند و کاملاً بر اساس استانداردها است ، بنابراین می توان آن را تقریباً با هر سازنده تجهیزات سازگار با استاندارد استفاده کرد. فروشندگان پیشرو که توسط ماژول های نوری اریونت پشتیبانی می شوند عبارتند از:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][us_carousel post_type=”arionet_product” taxonomy_category=”%d9%85%d8%a7%da%98%d9%88%d9%84-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%86%d9%88%d8%b1%db%8c-sfp” columns=”4″][/vc_column][/vc_row]